Friday, August 27, 2010

1st Time dalam HidupKu..

Untuk pertama-tama dlm hidupku akan bertukar gelaran lagi setelah Menjadi seorang 'Isteri' kini aku menanti hari untuk menjadi 'Isteri' & "Ummi" kepada anak didalam kandungaku ini.. Betapa gembira rasa hati ini... Begitu juga "Abi" nya... riang ria muka & telatahnye. Mana taknya nak dapat anak pertama dari hasil pernikahan kami pada tanggal 6/6/2010...kini usia kandunganku 2bln lebih.... Alhamdulillah sekali lagi kerana ALLAH memberi kamu zuriat dalam masa yg cepat,ramai yg berkahwin diluar sana ada yang belum diberi rezki.....Syukur pada-Nya juga kerana sepangjang tempoh 2 bln ni aku xpenah mengidam @ alahan apa2 pun.......seperti org x mengandung. DOC ckp "jrg nak ada org mcm awak ni...1 dlm 1000" katanya...aku mampu berpuasa penuh 1hari. Cuma 2hari aku terpaksa tinggal sebab kena amik ujian darah,so DOC suruh minum & makan.... aku memanjatkan kesyukuran kerana aku adalah hambanya yang terpilih untuk mendapat keistimewaan ini....xmenyusahkan sesapa,DOA ku agak Bayi ku sihat&baik selalu... "saya ummi" jgn nakal2 ye........ (^_^)
....................tapi aku diberi kencing manis semasa semasa mengandung ni,sedih rasanya hati. "kenapa??" mungkin ujian untuk aku.....harap2 xmenjejaskan Bayiku... (,") aku dlm usaha mengurangkan makan manis & selalu makan buah2-an je...yela dlm mengandung ni mcm2 kena pantang...takut la kan. So lebih baik berjaga-jaga sebelum kena..
"Abi" nya sibuk maukan anak dia ni lahir sama tarikh dgn dia 1 April(pool) hehheheh~ tapi DOC bagi due 22/3/11...mungkin awal 2minggu @ lewat 2minggu... semua ketentuan ALLAH... Apa yang aku mau,semoga aku di beri kekuatan untuk menempuh hari2 mendatang & kelahiranku dipermudahkan & dapat bayi yg Cumel serta sihat................... AMIN....~

10 comments:

JaJa'Z said...

tahniah linda...rezeki awal...jaja ni dah masuk thn ke 3 kawen..but still blom ada rezeki..

kakngah said...

congrats!
jaga diri baik2 k...

Puan.LynDa raFfLesia said...

ok guys... tQ~
jaja: xpe... in'allah ada nanti.. sy doakan kamu cpt2 dpt baby... :D
kakngah: ok,sis... bagi la tips skit..

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

akak,,, tahniah ida ucapkan,, mesti baby comel,, akak bertuah tau,, ramai kat luar mgkin susah nk dpt,, ida pun tumpang gembira,, =) take care akak ye,, =)

miszTERRA_SF_ said...

thniah kak linda :)
smoga baby n ummi nya sehat sntiase.. ameen

misyamissyou said...

wah..tahniah kak..insyaallah dapat baby comel..hehee.. :) mekasih ye follow..

Tomato Gurl's Life said...

tahniah..bestnye dah nak dapat baby :)

Tempah DiSini~ said...

hebat betul suaminyer... heheheh~ :D <3

GIM said...

Jemput datang ke blog ku dan jangan lupa aktivasi member ya

Obat Tradisional Darah Tinggi said...

baby_nya lucu banget cih...nice.